hairbymia.blogg.se

Frisör Inspiration Hår Tankar Färg Klipp

Blondette

Publicerad 2013-12-20 13:13:00 i Färg & Sling, Klipp,

Stegvis mot brunett. Kund som länge varit blond men är mörk i sig själv. För att slippa drastisk förändring gjorde vi så här!
 
 
 
 

Priser extensions

Publicerad 2013-12-12 19:32:00 i Hårförlängning, Salongen,

Jag har fått lite frågor när det gäller hårförlängning.
Jag jobbar med hår från Toupema Belgal. Märket är So Cap by She med keratinvaxfästen. Håret är 100% äkta hår, fylligt och fint. Det finns i många olika nyanser. 
 
 
Priset beror dels på hur tjockt hår du själv har men även på hur långt hår man vill sätta i. 
Om man bara vill göra en förtjockning av ens egna hår är priset lägre. 
 
Innan jag beställer håret bokar vi tid för en konsultation där vi pratar om vilket resultat du vill ha och går igenom vad det innebär med en hårförlängning. 
 
Priserna för en förlängning är från 4200-6000kr inkl. konsultation, inklippning, efterkontroll 2v efter isättning, extensionsborste, Schampo+balsam för extensions och borttagning av extensions gjorda av mig.  
 
 
 
Bara hör av er om ni har frågor! 
Maila: mlmarialarson@gmail.com
 

Från svartröd till brun

Publicerad 2013-12-12 15:47:00 i Allmänt, Färg & Sling,

Hade en tjej för några dagar sedan som hade lagt svart färg över och sedan även en röd. Eftersom rött är ljusare än svart så fastnar det bara i botten på det hår som är ofärgat. 
Hon ville bli mer brunhårig igen med lite ljusare skiftningar i längderna, och det lyckades vi ju med! :)
 
 

Volymtips

Publicerad 2013-12-06 09:16:00 i Allmänt, Tips, knep och inspiration,

Många upplever att de har platt hår och tycker det är svårt att ändra på det.
Här kommer lite tips på att få mer volym i håret! 
 
  • Rätt produkter i duschen. Volymschampo som innehåller renande ingredienser men inga nertyngande siliconer eller liknande. Det är som alltid schampo som säljs på salong som gäller för att veta vad man använder. Tvätta alltid med två omgångar schampo för att få bort alla produkter, fett och damm i håret. Tänk även på att vara väldigt sparsam med balsam och liknande i håret när du verkligen vill ha volym då balsamets uppgift är att stänga hårstråna och släta ut. 
 
  • När du handdukstorkat håret, spraya i saltvattenspray, framförallt i rötterna så lyft håret lite överallt och spraya.  Och eftersom det är en vattenbaserad produkt så kommer effekten först när man fönat håret. 
 
  • När du fönar, tänk på att i den riktning håret torkas, så vill det gärna lägga sig. Så, har man långt hår, föna håret åt motsatt riktning till hur det ska ligga sen. Att vända huvudet upp&ner och föna i botten är också ett alternativ. Om man kan, så blir det fin volym av att föna tunna passéer med stor rundborste ut från botten.  På kort hår, lyft med hjälp av fingrarna samtidigtr som du fönar där du vill att håret ska stå mest.
 
  •  När det är torrt och du vill ha plattat hår, unvik att dra med plattången uppe på huvuet ända från benan, det slätar bara ut volymen du just fönat upp och där blir det ändå oftast rakt av sig själv. Har du lockigt hår ända från botten måste man så klart platta hela vägen. 
 
  • För att få volymen att hålla, lyft gärna upp ca 3 passéer på 1,5cm tjocka och toupera försiktigt med en touperingsborste. Har du använt saltvattenspray så finns det oftast tillräckligt med sträv textur för att toupera i annars lägg lite volympuder eller hårspray. Gör detta baktill och på sidorna. Borsta försiktigt ner ev friss på översta passén.  
 
  • Avsluta gärna med ett aerosolhårspray över hela håret för att fixera. Spraya med flaskans längd avstånd från huvudet och se till att det inte är ett vattnigt spray då det böter upp håret igen och volymen sjunker. 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Mia

Mitt namn är Maria och jag driver salongen HairbyMia i Hylte. Jag stortrivs som frisör och att få jobba med människor. Jag tycker om att lyssna och leta inspiration för de bästa lösningarna. Det är en ny utmaning med varje kund vilket gör att jag utvecklas hela tiden, det är viktigt. Det roligaste med frisöryrket är att få vara kreativ och få kunder att bli mer nöjda med sig själva!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela