hairbymia.blogg.se

Frisör Inspiration Hår Tankar Färg Klipp

Volymtips

Publicerad 2013-12-06 09:16:00 i Allmänt, Tips, knep och inspiration,

Många upplever att de har platt hår och tycker det är svårt att ändra på det.
Här kommer lite tips på att få mer volym i håret! 
 
  • Rätt produkter i duschen. Volymschampo som innehåller renande ingredienser men inga nertyngande siliconer eller liknande. Det är som alltid schampo som säljs på salong som gäller för att veta vad man använder. Tvätta alltid med två omgångar schampo för att få bort alla produkter, fett och damm i håret. Tänk även på att vara väldigt sparsam med balsam och liknande i håret när du verkligen vill ha volym då balsamets uppgift är att stänga hårstråna och släta ut. 
 
  • När du handdukstorkat håret, spraya i saltvattenspray, framförallt i rötterna så lyft håret lite överallt och spraya.  Och eftersom det är en vattenbaserad produkt så kommer effekten först när man fönat håret. 
 
  • När du fönar, tänk på att i den riktning håret torkas, så vill det gärna lägga sig. Så, har man långt hår, föna håret åt motsatt riktning till hur det ska ligga sen. Att vända huvudet upp&ner och föna i botten är också ett alternativ. Om man kan, så blir det fin volym av att föna tunna passéer med stor rundborste ut från botten.  På kort hår, lyft med hjälp av fingrarna samtidigtr som du fönar där du vill att håret ska stå mest.
 
  •  När det är torrt och du vill ha plattat hår, unvik att dra med plattången uppe på huvuet ända från benan, det slätar bara ut volymen du just fönat upp och där blir det ändå oftast rakt av sig själv. Har du lockigt hår ända från botten måste man så klart platta hela vägen. 
 
  • För att få volymen att hålla, lyft gärna upp ca 3 passéer på 1,5cm tjocka och toupera försiktigt med en touperingsborste. Har du använt saltvattenspray så finns det oftast tillräckligt med sträv textur för att toupera i annars lägg lite volympuder eller hårspray. Gör detta baktill och på sidorna. Borsta försiktigt ner ev friss på översta passén.  
 
  • Avsluta gärna med ett aerosolhårspray över hela håret för att fixera. Spraya med flaskans längd avstånd från huvudet och se till att det inte är ett vattnigt spray då det böter upp håret igen och volymen sjunker. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Mia

Mitt namn är Maria och jag driver salongen HairbyMia i Hylte. Jag stortrivs som frisör och att få jobba med människor. Jag tycker om att lyssna och leta inspiration för de bästa lösningarna. Det är en ny utmaning med varje kund vilket gör att jag utvecklas hela tiden, det är viktigt. Det roligaste med frisöryrket är att få vara kreativ och få kunder att bli mer nöjda med sig själva!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela